Auteur

Hoi, ik ben Jimi den Hollander*.

 

In 2009 ontmoette ik tijdens een concert van de zanger Seu Jorge in Amsterdam mijn eerste Braziliaanse vriendin. Ze was vrolijk en energiek, een exotische schoonheid met veel gevoel voor humor. We hadden het erg leuk samen.

 

Maar zij was ver van huis en toen ze haar familie twee jaar niet gezien had, wilde ze die opzoeken. En ik moest natuurlijk mee.

 

Zo ging ik voor het eerst naar het land dat bekend staat om zijn carnaval, voetbal en mooie vrouwen. Een maand lang.

 

Na een reis van dik twintig uur met drie vliegtuigen, twee bussen en een taxi belandden we eindelijk in haar geboorteplaats.

 

Niet in een tot de verbeelding sprekende stad als Rio de Janeiro, Salvador of São Paulo vol feestende mensen, maar in een loom vissersdorpje met amper duizend inwoners in de deelstaat Espírito Santo.

 

Hoewel er in het kleine plaatsje niet veel te doen was en ik in die tijd hooguit een paar woorden Braziliaans-Portugees sprak, heb ik me daar die maand prima vermaakt.

 

Het land en zijn inwoners veroverden in rap tempo mijn hart. Sindsdien heb ik zo vaak als het kon Brazilië bezocht, waarbij São Paulo na al die jaren mijn favoriete stad is geworden.

 

In die maand in dat vissersdorp ben ik geen enkele andere toerist tegengekomen. Ik besefte dan ook dat ik voor de inwoners een exotische verrassing moest zijn. Met name de vrouwen lieten me dat maar al te graag blijken.

 

Als ik alleen over straat liep of in een winkel stond, werd ik vaak aangesproken en in sommige gevallen zonder pardon aangeraakt, omdat ik “zo’n mooie blanke huid had”.

 

Niet eerder was ik vrouwen tegengekomen die op een speelse manier zó voortvarend te werk gingen als Braziliaanse.

 

En om eerlijk te zijn, beviel me dat wel.

 

Na een paar jaar eindigde onze relatie. Vanaf dat moment heb ik alleen nog maar dates en relaties met Braziliaanse vrouwen gehad. Er lopen simpelweg geen mooiere, sensuelere, loyalere, grappiger en energiekere vrouwen rond.

 

Dat ik acht jaar later deze gids heb geschreven, voelt dan ook als de normaalste zaak van de wereld.

 

Ik ben gek op Braziliaanse vrouwen.

 

Dat ze in hun eigen land door Braziliaanse mannen niet op waarde worden geschat, is dan ook onbegrijpelijk. Maar voor jou en mij is dat alleen maar gunstig, dus laat ze lekker…

 

Wat maakt deze gids uniek?
Natuurlijk heb ik me gebaseerd op mijn eigen ervaringen en vooral op de fouten die ik in het begin heb gemaakt, zodat jij al die valkuilen kunt vermijden en direct succes hebt. Belangrijker nog, zijn het de vele inzichten van Braziliaanse vrouwen zelf die deze gids uniek maakt.

 

Meer dan 200 vrouwen hebben bij mij de afgelopen jaren een boekje opengedaan over wat ze wel en niet leuk vinden aan Braziliaanse en westerse mannen.

 

Laat deze gids een rode loper voor je zijn.

 

Oi Bonita zorgt ervoor dat je ontspannen in de bar staat, date en een relatie aangaat. Voor jou geen verrassingen, je Braziliaanse date zal in haar nopjes zijn doordat jij bij haar de  juiste snaar weet te raken.

 

Geloof me, het in de praktijk ontdekken van de culturele verschillen en valkuilen is een lang en vermoeiend proces dat vaak gepaard gaat met veel drama.

 

Deze gids bespaart je al die ellende.

 

Uiteraard ben ik uitgegaan van de voorkeuren en denkpatronen die ik bij de meerderheid van de Braziliaanse vrouwen ben tegengekomen. Er zijn altijd uitzonderingen die de regel bevestigen. Waar nodig benoem ik die.

 

Zoals gezegd, heb ik uitgebreid gesproken met Braziliaanse vrouwen en dat heb ik gedaan met vrouwen uit verschillende sociale klassen en van verschillende leeftijden. Ik heb veel geleerd van de relaties en dates die ik met Braziliaanse vrouwen heb gehad, maar de tips van de vrouwen die ik heb geïnterviewd, bleken pas echte eyeopeners te zijn.

 

Wil je een voorproefje van Oi Bonita?

Download dan hier de gratis pdf De 21 eigenschappen die Braziliaanse vrouwen zoeken in een man.

 

Kun je niet wachten om de tientallen tips en tricks te gaan gebruiken?

Bekijk dan hier de bestelmogelijkheden.

 

*Jimi den Hollander is niet mijn echte naam, maar een pseudoniem. Ik maak gebruik van een pseudoniem om de privacy te waarborgen van de personen die in de gids worden beschreven.